Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic
PrinteazaVarză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic din: ulei de masline, costita afumata, seminte de fenicul, ceapa, mere, varza rosie, sare de mare, piper, otet balsamic, unt si patrunjel.
- ulei de măsline
- 250 g costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri
- o linguriţă de seminţe de fenicul zdrobite
- o ceapă curăţată şi tăiată solzişori
- 2 mere mari, frumoase, curăţate şi tăiate bucăţele de 2,5 cm
- o varză roşie, curăţată de frunzele exterioare şi de cotor şi tăiată bucăţi neregulate
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 150 ml oţet balsamic
- un cubuleţ de unt
- o mână de frunze de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Turnaţi nişte ulei de măsline într-o cratiţă, încălziţi-l şi adăugaţi costiţa şi seminţele de fenicul.
Căliţi-le până când se rumenesc uşor, apoi adăugaţi ceapa şi mai lăsaţi cratiţa pe foc câteva minute, cu capac, până când ingredientele devin aurii şi lipicioase.
Adăugaţi merele, urmate de varză, un praf de sare, unul de piper şi oţetul.
Amestecaţi totul bine. Puneţi din nou capacul şi lăsaţi varza să se călească la foc mic timp de o oră, amestecând din când în când. în final veţi obţine o mâncare de varză dulce şi lipicioasă, atât de bună încât o să vă vină s-o mâncaţi direct din cratiţă!
Dacă însă mai aveţi puţină răbdare, scoateţi-o pe o farfurie, puneţi deasupra untul şi presăraţi-o cu pătrunjel.
Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic
Pofta buna!