Varză roşie cu ciuperci
PrinteazaVarză roşie cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 varză roşie
- 1/2 kg ciuperci
- 2 cartofi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lingură margarină
- zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varză roşie cu ciuperci: Speli varza, o tai subţire şi o căleşti într-o cratiţă cu margarină. Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 20 de minute în apă cu o lingură de zeamă de lămâie.
Separat, fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcească, apoi îi cureţi şi îi tai cuburi. După ce au fiert, tai feliuţe ciupercile, le amesteci cu varza bine scursă şi cu cartofii, adaugi uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Aranjezi totul pe un platou şi presari pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!