Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Printeaza

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Ingrediente:

  • 1,200 kg varză roşie
  • 150 g costiţă afumată
  • 1 ceapă
  • 3 mere
  • 150 g grăsime sau unt
  • sare
  • zahăr
  • 1linguriţă oţet

 

Mod de preparare:

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se sotează şi se amestecă cu varza.

Se pun într-o cratiţă cu 1 /4 1 supă, merele curăţate şi tăiate, gră­sime, sare, zahăr şi se fierb circa 30 minute.

Cînd este gata scăzută se pune puţin oţet. Se serveşte şi ca garnitură la diferite fripturi în special de raţă, gîscă sălbatică, porc mistreţ etc.

 

Pofta buna!

 

 

Prajitură cu Ghimbir și Mere

Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra.   Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]

Ceai de Levănțică și Mentă

Ceai de Levănțică și Mentă din: flori de levantica, frunze de menta, apa. Acest amestec de flori de levănțică și frunze de mentă oferă o experiență senzorială unică, perfectă pentru momentele de relaxare și pentru îmbunătățirea digestiei. Reteta Ceai de Levănțică și Mentă Ingrediente: 1 linguriță de flori de levănțică uscate 1 linguriță de frunze […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.