Varza rosie cu afumaturi si cartofi la cuptor

Printeaza

O reteta de varza rosie cu carnati, kaizer, cartofi, unt, lapte, faina, cascaval, sare, piper, ciVarza rosie cu afumaturi si cartofi la cuptormbru, nuci.

Ingrediente:

  • 500 g varză roşie
  • 500 g cartofi
  • 200 g kaizer
  • 2 cârnaţi
  • 1 ceapă
  • 40 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 250 ml smântână
  • 50 g nuci măcinate
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cureţi varza şi cartofii, tai varza felii mai mari şi cartofii rondele şi le fierbi în vase dife­rite. Tai mărunt ceapa curăţată, cubuleţe kaizerul, ron­dele cârnaţii şi le căleşti împreună în unt. La final cu o ceaşcă din zeama în care a fiert varza şi laşi să mai fiarbă câteva minute.

Amesteci laptele cu făina şi smântână şi o fierbi câteva minute pe foc mic, cât să se îngroaşe. După ce iei sosul de smântână de pe foc potriveşti de sare, piper şi cimbru. Laşi să se scurgă şi cartofii fierţi.

Tai varza mărunt, o amesteci cu cartofii, kaizerul, cârnaţii, ceapa, nuca măcinată şi răstorni compoziţia într-o formă unsă cu unt. Torni sosul de smântână, presari caşcavalul ras şi dai totul la cuptor pentru 30-35 de minute. E incredibil de bun, iar gustul nucii se schimbă total, în bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.