Varza rosie cu ciuperci si cartofi
PrinteazaVarza rosie cu ciuperci si cartofi din: varza, ciuperci, cartofi, patrunjel, margarina, lamaie, ulei, sare, piper.
- 2 varză mică
- 1/2 kg ciuperci
- 2 cartofi
- pătrunjel verde
- 30 g margarina
- zeamă de lămâie
- 2 lingură de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se spală, se taie foarte subţire şi se pune într-o dratiţă cu margarină, să se înmoaie.
Ciupercile se spală, se curăţă, se fierb 15 minute în apă cu o lingură de zeamă de lămâie.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie cuburi; se taie feliuţe ciupercile, se amestecă cu varza bine scursă şi cu 1 lingură de ulei, se adaugă zeamă de lămâie după gust, se aranjează pe un platou, se presară cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!