Varza rosie cu umplutura la cuptor
PrinteazaVarza rosie cu umplutura la cuptor
- 1 varză roşie
- 250 g came tocată
- 100 g orez
- 200 g ceapă
- 1 ou
- 100 ml ulei sau 100 g untură sau unt
- piper
- boia de ardei
- 200 ml smântână
Mod de preparare:
Varza roşie o pui la fiert în apă cu sare şi după ce s-a înmuiat o laşi la scurs, apoi îi scoţi cu grijă foile, să nu se rupă. Cu ele tapetezi un vas termorezistent uns în prealabil, astfel ca foile să depăşească bordura vasului.
Orezul îl fierbi în apă cu sare. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în grăsime. După ce s-a înmuiat ceapa adaugi şi carnea, pe care o laşi să se prăjească uri pic, până capătă o culoare mai deschisă. Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu oul crud şi condimentezi după gust.
Toată compoziţia o aşezi cu grijă în vasul tapetat cu varză, deasupra pui restul de varză tocată mărunt şi torni smântână. Intorci spre mijloc foile de la margine şi dai la cuptor pentru 30 de minute. O serveşti caldă.
Pofta buna!
A iesit buna varza la cuptor? Azi fac si eu