Varza la cuptor din: varza, ulei, ceapa, piper. Ingrediente: 2 verze murate 150 g ulei 2 cepe piper Mod de preparare: Se spală varza murată în 3-4 ape, pentru a şe desăra, se stoarce şi se taie măfunt. Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se căleşte în ulei, cu puţină apă. Se adaugă […]
Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara
PrinteazaVarza rosie la cuptor cu anason si scortisoara din: anason, scortisoara, cadamom, varza rosie, usturoi, ceapa, mar, zahar, vin, unt.
- 1 stea de anason
- 1 baton de scorţişoară
- 5 păstăi de cardamom
- 1 varză roşie mică (circa 900g)
- 1 căţel de usturoi
- 2 cepe mari, tocate
- 1 măr verde, coaja şi cotorul îndepărtate, tocat fin
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri oţet de vin roşu
- 25g de unt
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 150°C.
Pune anasonul stelat, batonul de scorţişoară şi păstăile de cardamom în centrul unei bucăţi mici de tifon şi leagă capetele pentru a obţine un săculeţ.
Pune săculeţul într-o cratiţă termorezistentă.
Indepărtează frunzele exterioare ale verzei.
Tai-o în sferturi, apoi îndepărtează cotorul.
Toacă varza fin şi aşaz-o în cratiţă în straturi, alternându-le cu usturoiul, ceapa, mărul şi zahărul.
Adaugă oţetul şi aşază mici bucăţi de unt deasupra.
Acoper-o şi găteşte-o timp de 2 1/2 – 3 ore, amestecând de două ori în timpul gătirii – varza ar trebui să fie fragedă, dar să îşi păstreze o textură.
Indepărtează săculeţul de condimente şi serveşte-o.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Varza la cuptor
Varza de bruxelles aromata la cuptor
Varza de bruxelles aromata la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de bruxelles si se tăie felii. […]
Pofta buna!