Varza rosie fiarta cu vin
PrinteazaVarza rosie fiarta cu vin din: varza rosie, vin rosu sec, ulei, faina, piper, sare, mirodenii.
- 1 kg varză roşie
- 2 cepe
- 1 pahar vin roşu sec
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingură făină
- piper
- sare
- opţional: mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară)
Mod de preparare:
Varza roşie se taie în fâşii cât mai subţiri şi lungi (gen fideluţă). Separat, într-o cratiţă de circa 3 I, se pune la prăjit ceapa în ulei. Când ceapa s-a îngălbenit, se adaugă varza şi vinul, apoi se presară făina şi se pune sarea.
Se amestecă bine, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc domol circa o oră. Se amestecă din nou, se adaugă (dacă este cazul) mirodeniile şi se potriveşte de sare.
Se pune la fiert în continuare la foc mic, până ce varza se moaie. Dacă este nevoie, se mai adaugă pe parcurs puţină apă caldă sau, mai bine, încă puţin vin.
Se serveşte atât caldă, cât şi rece, fie ca mâncare de post, fie ca garnitură la friptură (mai ales la vânat).
Pofta buna!