Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos
PrinteazaVarză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos din: varza rosie, ulei de masline, unt, ceapa rosie, otet de vin rosu, zahar brun, ardei iute, rozmarin, mar si carnati cabanos.
- 1/2 varza rosie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cubulet de unt
- 1 ceapa rosie mica, feliata
- 125 ml otet de vin rosu
- 140 g zahar brun
- 1 ardei iute rosu, tocat fin
- 2 crengute de rozmarin
- 1 mar mare, curatat de cotor si tocat grosier
- 8 carnati cabanos, taiati in bucati de 3-4 cm
Mod de preparare:
Taie pe jumatate varza indeparteaza-i cotorul si feliaz-o fin. Asaz-o intr-o cratita incapatoare, impreuna cu celelalte ingrediente, cu exceptia carnatilor. Toarna peste ele 300 ml de apa si asezoneaza.
Adu totul la punctul de fierbere, da focul mai mic, acopera bine cu un capac si lasa sa se inabusa 1 1/2h, amestecand frecvent. Poti sa mai pui apa pe parcurs, daca e nevoie.
Adauga carnatii cabanos peste amestecul de varza, acopera cu un capac si mai inabuseste 20 de minute. Inlatura capacul si mai lasa pe foc 10 minute. Serveste alaturi de piure sau cartofi natur.
Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos
Pofta buna!