Varza rosie cu mere
PrinteazaVarza rosie cu mere din: varza rosie, mere, zahar, ceapa, untdelemn, sare, chimen, otet, smantana.
arza roșie are frunze groase, crocante și colorate în roșu-violet. Originile sale sunt neclare, dar se crede că provine din Asia de Sud-Est sau din Europa Centrală și de Est.
Varza roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Conține vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B. De asemenea, este bogată în fibre, potasiu, fier, calciu și magneziu.
Culoarea roșie a verzei se datorează unor compuși antioxidanți puternici numiți antociani. Acești antioxidanți pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă.
Consumul de varză roșie poate aduce multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta poate susține sistemul imunitar, ajută la menținerea sănătății oaselor și a vederii, are proprietăți antiinflamatorii și poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
- 1 kg varză roşie
- 500 g mere
- o lingură zahăr
- o ceapă mică
- 3 linguri untdelemn
- sare
- chimen
- o lingură oţet slab sau zeamă de lămâie
- 1-2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se taie varza roşie fideluţă şi se stoarce între mâini. Se taie ceapa mărunt şi se freacă energic cu puţină sare.
Se amestecă varza, cu ceapa, cu merele rase cu coajă şi cu chimenul.
Se sărează după gust şi se adaugă untdelemnul, oţetul sau zeama de lămâie, iar la urmă smântână.
Această salată este destul de consistentă încât se poate consuma ca un fel de mâncare distinct.
Pofta buna!