Cum se prepara Varza la ceaun – un preparat rustic și delicios din bucătăria tradițională românească, care se poate prepara în orice perioadă a anului, dar este deosebit de savuros în sezonul rece. Este un fel de mâncare simplu, dar plin de savoare, ideal pentru o masă de familie sau o masă festivă. Varza este […]
Varza rosie murata
PrinteazaVarza rosie murata din: varza rosie, ceapa, otet, zahar, boabe de ienupar.
Ingrediente:
- 500g de varză roşie, cotorul îndepărtat, feliată subţire
- 1 ceapă roşie, feliată subţire în inele
- 100ml oţet din vin roşu
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 linguriţă boabe de ienupăr
Mod de preparare:
Varza rosie murata: Pune varza într-un bol mare, termorezistent. Pune ceapa într-o cratiţă, împreuna cu oţetul, zahărul şi boabele de ienupăr.
Dă amestecul în clocot şi lasă-l să fiarbă până când ceapa se înmoaie, circa 10 minute. Adaugă amestecul peste varză, amestecă şi lasă totul la răcit.
Păstrează varza în frigider până când ai nevoie de ea.
Pofta buna!
Tofu prăjit cu ceapă din: branza tofu, ceapa, ardei iute, usturoi, sare de mare, sos de soia si ulei de masline. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta este apoi încălzit și coagulat […]