Varza rosie in otet
PrinteazaVarza rosie in otet din: varza rosie, otet, untdelemn, sare, hrean.
Ingrediente:
- varză roşie
- oţet de 9°
- apă
- untdelemn
- sare
- hrean
- celofan
- borcane
- sfoară
Mod de preparare Varza rosie in otet:
Se curăţă varza de frunzele veştede şi de cotoare şi se taie în două jumătăţi, după care se dă prin răzătoarea mare.
Se pune într-un lighean emailat, se freacă bine cu sare, se adaugă un amestec din apă, untdelemn şi oţet, pregătind amestecul la un litru de oţet doi litri de apă şi o lingură de sare.
Se amestecă bine varza, se pune în borcane, după care se adaugă lichidul rămas în lighean până se umplu borcanele.
Se pune deasupra câte o bucăţică de hrean, se acoperă borcanele cu celofan şi se leagă bine cu sfoară.
Se depozitează într-un loc răcoros şi aerisit. Se mai poate pune varza în borcane rasă prin râzătoare şi cu soluţia preparată la fel ca mai sus.
Pofta buna!