Varza rosie in otet

Printeaza

Varza rosie in otet din: varza rosie, otet, untdelemn, sare, hrean.

Ingrediente:

  • varză roşie
  • oţet de 9°
  • apă
  • untdelemn
  • sare
  • hrean
  • celofan
  • borcane
  • sfoară

 

Mod de preparare Varza rosie in otet:

Se curăţă varza de frunzele veştede şi de cotoare şi se taie în două jumătăţi, după care se dă prin răzătoarea mare.

Se pune într-un lighean emailat, se freacă bine cu sare, se adaugă un amestec din apă, untdelemn şi oţet, pregătind amestecul la un litru de oţet doi litri de apă şi o lingură de sare.

Se amestecă bine varza, se pune în borcane, după care se adaugă lichidul rămas în lighean până se umplu borcanele.

Se pune deasupra câte o bucăţică de hrean, se acoperă borcanele cu celofan şi se leagă bine cu sfoară.

Se depozitează într-un loc răcoros şi aerisit. Se mai poate pune varza în borcane rasă prin râzătoare şi cu soluţia preparată la fel ca mai sus.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.