Varza rosie cu portocale si nuci

Printeaza

Varza rosie cu portocale si nuci din: varza rosie, portocale, nuci, cuisoare, boabe de ienupar, ulei de masline, vin rosu, sare si piper alb.

Ingrediente:

  • 1 varza rosie mai mare
  • 2 portocale
  • 150 g nuci pisate mai mare
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita cu boabe de ienupar
  • 150 ml ulei de masline
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Tocaţi varza fideluţă şi puneţi-o într-un vas termorezistent cu uleiul. Curăţaţi portocalele de coajă, desfaceti-le în segmente şi tăiaţi-le pe fiecare în jumătăţi. Puneţi portocalele în vasul cu varza.

Adăugaţi vinul, sarea, piperul, ienupărul şi cuişoarele pisate fin, amestecaţi ingredientele şi puneţi vasul la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu. Amestecaţi din când în când în vas.

După o jumătate de oră, înlăturaţi folia de aluminiu, presăraţi nucile deasupra verzei şi mai lăsaţi tava la cuptor până când încep nucile să se rumenească. Serviţi acest preparat cu felii de mămăligă rece, sau cu turtite din mălai.

Varza rosie cu portocale si nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.