Varza rosie in ulei
PrinteazaO reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare.
- 2 kg varza rosie
- 1 sticla vin alb sec (750 ml)
- 1 pahar apa
- 4 foi de dafin
- 5 boabe de piper
- ulei de masline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Spală bine varza şi tai-o fâşiuţe foarte subţiri. Toarnă într-o cratiţă apa şi vinul, adaugă foile de dafin rupte, boabele de piper zdrobite şi sare, apoi pune-le la fiert.
Când lichidul începe să clocotească, pune varza şi fierbe-o 6-8 minute, scurge-o, aşaz-o pe un prosop de bucătărie şi las-o să se zvânte circa 2 ore. Pune-o în borcane, toarnă peste ea ulei de măsline cât să o acopere, apoi închide borcanele ermetic.
Aşază borcanele într-o cratiţă mare cu apă şi fierbe-le circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-le să se răcească în apa în care au fiert. Serveşte varza ca gustare sau ca garnitură.
Varza rosie in ulei
Pofta buna!