Varza rosie in ulei

Printeaza

O reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare.

Ingrediente:Varza rosie in ulei

  • 2 kg varza rosie
  • 1 sticla vin alb sec (750 ml)
  • 1 pahar apa
  • 4 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • ulei de masline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală bine varza şi tai-o fâşiuţe foarte subţiri. Toarnă într-o cratiţă apa şi vinul, adaugă foile de dafin rupte, boabele de piper zdrobite şi sare, apoi pune-le la fiert.

Când lichidul începe să clocotească, pune varza şi fierbe-o 6-8 minute, scurge-o, aşaz-o pe un prosop de bucătărie şi las-o să se zvânte circa 2 ore. Pune-o în borcane, toarnă peste ea ulei de măsline cât să o acopere, apoi închide borcanele ermetic.

Aşază borcanele într-o cratiţă mare cu apă şi fierbe-le circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-le să se răcească în apa în care au fiert. Serveşte varza ca gustare sau ca garnitură.

Varza rosie in ulei

Varza rosie in ulei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.