Varză roşie cu vin fiert şi pere
PrinteazaO reteta delicioasa de varza rosie cu vin fiert si pere din: varza rosie, ceapa, vin de porto, scortisoara, cuisoare, anason, zahar brun, otet de vin rosu si pere.
- 1 varza rosie mare, taiata sferturi curatata de cotor si taiata in felii subtiri
- 1 ceapa mare, taiata felii
- 200 ml vin de Porto
- 1 baton de scortisoara
- 1 varf de cutit cuisoare macinate
- 2 stelute de anason
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingura otet de vin rosu
- 4 pere, taiate cubulete
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele, în afară de pere, într-o cratiţă şi se acoperă cu un capac. Se fierb la foc mic o oră, apoi se adaugă perele şi se amestecă.
Se acoperă şi se mai fierb o oră, până ce varza s-a frăgezit bine.
Dacă vărza arată uscată, se adaugă puţină apă. Dacă mai există zeamă în cratiţă după ce s-a scurs timpul de fierbere, se măreşte focul ca să se evapore lichidul.
Se condimentează cu un pic de sare şi se serveşte.
Varză roşie cu vin fiert şi pere
Pofta buna!