Varza cu rosii, ardei si carne de pui

Printeaza

Varza cu rosii, ardei si carne de pui din: varză nouă, copănele de pui, ceapa, morcov, ardei, rosii sau pasta de rosii, sare, piper, ulei, dafin, cimbru, lamaie, marar verde, ardei iute verde sau roşu.

 

Ingrediente:

  • 1 varză nouă
  • 4 copănele de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 3 roşii sau 1 lingură pastă de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • dafin
  • cimbru
  • lămâie
  • mărar verde
  • 1 ardei iute, verde sau roşu

Mod de preparare:

Tai varza fideluţă şi o freci cu un praf de sare, să se înmoaie puţin. Prăjeşti copănelele în ulei încins, până capătă o culoare frumoasă.

Scoţi copănelele şi pui în cratiţă ceapa, ardeiul şi morcovul tăiate julien. Căleşti uşor, apoi adaugi varza tocată, copănelele şi pas­ta de roşii, diluată cu o cană de apă fierbinte.

Dacă pui roşii date pe râzătoare, adaugi mai puţină apă fierbinte. Condimentezi cu sare, piper, 2 foi de dafin şi 2 crenguţe de cimbru verde.

Aco­peri cratiţa şi laşi la gătit sau o dai la cuptor. La final, adaugi puţină zeamă de lămâie şi mărar verde tocat mărunt.

Mâncarea trebuie să fie scăzută, uşor picantă şi să aibă o culoare frumoasă, să atra­gă ochiul. Serveşti mâncare.a cu mămăliguţă caldă şi un ardei iute alături.

Varza cu rosii, ardei si carne de pui

Varza cu rosii, ardei si carne de pui

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.