Varza cu rosii, ardei si carne de pui
PrinteazaVarza cu rosii, ardei si carne de pui din: varză nouă, copănele de pui, ceapa, morcov, ardei, rosii sau pasta de rosii, sare, piper, ulei, dafin, cimbru, lamaie, marar verde, ardei iute verde sau roşu.
Ingrediente:
- 1 varză nouă
- 4 copănele de pui
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei
- 3 roşii sau 1 lingură pastă de roşii
- sare
- piper
- ulei
- dafin
- cimbru
- lămâie
- mărar verde
- 1 ardei iute, verde sau roşu
Mod de preparare:
Tai varza fideluţă şi o freci cu un praf de sare, să se înmoaie puţin. Prăjeşti copănelele în ulei încins, până capătă o culoare frumoasă.
Scoţi copănelele şi pui în cratiţă ceapa, ardeiul şi morcovul tăiate julien. Căleşti uşor, apoi adaugi varza tocată, copănelele şi pasta de roşii, diluată cu o cană de apă fierbinte.
Dacă pui roşii date pe râzătoare, adaugi mai puţină apă fierbinte. Condimentezi cu sare, piper, 2 foi de dafin şi 2 crenguţe de cimbru verde.
Acoperi cratiţa şi laşi la gătit sau o dai la cuptor. La final, adaugi puţină zeamă de lămâie şi mărar verde tocat mărunt.
Mâncarea trebuie să fie scăzută, uşor picantă şi să aibă o culoare frumoasă, să atragă ochiul. Serveşti mâncare.a cu mămăliguţă caldă şi un ardei iute alături.
Varza cu rosii, ardei si carne de pui
Pofta buna!