Varza cu sos alb
PrinteazaO reteta de varza cu sos alb din: varza, galbenusuri, parmezan, ciuperci, sare, chimen, faina, galbenusuri, unt, lapte si sare.
- 1 varza dulce
- 2 galbenusuri
- 75 g parmezan
- cateva ciuperci din conserva
- sare
- chimen
pentru sos:
- 3 linguri faina
- 2 galbenusuri
- 1 lingura cu unt
- 1 cana cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Topeste untul, adauga faina si toarna treptat laptele pana se ingroasa sosul. La final adauga galbenusurile batute cu un praf de sare. Curata varza de primele foi si scoate cotorul.
Asaza varza intr-un vas termorezistent si toarna sosul si galbenusurile batute.
Separat, rade parmezaul, amesteca-l cu putin chimen si presasra deasupra. Adauga ciupercile si lasa la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Varza cu sos alb
Pofta buna!