Varza cu specialitati de carne
PrinteazaO reteta delicioasa de varza cu specialitati de carne din: varza acra, cotlet de porc, costita afumata, crenvursti, piper, vin alb, untura si sare.
Ingrediente:
- 2 kg varză acră
- 1 kg cotlet de porc
- 500 g costiţă afumată
- 500 g crenvurşti
- 200 g slănină
- 15 boabe piper negru
- 1 l vin alb
- 100 g untură
- sare
Mod de preparare:
Bucata întreagă de cotlet se presară cu sare şi se pune la prăjit într-o cratiţă cu grăsime încinsă bine. Se prăjeşte pe ambele părţi şi se transferă în tava de cuptor. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să se rumenească frumos, stropind-o din când în când cu sosul din tavă.
Se scoate, se taie felii şi se aşează pe platoul de servit, pe margine având grijă să rămână destul spaţiu dc jur împrejur, în care se vor aşeza alternativ crenvurşti şi costiţă, rumenite frumos. Pe fundul unei cratiţe, se pun un strat de felii potrivit de subţiri de costiţă, apoi un strat de slănină, tăiată feliuţe subţiri, un strat de varză acră fin tăiată, un strat de feliuţe de crenvurşti tăiaţi bucăţi mici, costiţă şi slănină, un nou strat dc varză, acoperindu-se cu un ultim strat de costiţă, slănină şi crenvurşti.
Se stropeşte totul cu vin alb şi se presară boabele dc piper. Se pune capacul pe cratiţă şi sc lasă timp de trei ore la fiert la foc mic. Se răstoarnă varza în mijlocul platoului de servit.
Poftă bună!