Varza in straturi
PrinteazaVarza in straturi din: varza, costita, smantana, cascaval, rosie, boia dulce, piper, cimbru, seminte de marar, patrunjel, unt, sare si pesmet.
- 1 kg varza dulce potrivita
- 200 g costita sau kaizer
- 200 g smantana
- 100 g cascaval ras
- 1 rosie mare
- 1 /2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita seminte de marar
- cateva fire de patrunjel
- 25 g unt
- sare
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare:
Pui varza la fiert în apă cu sare. O desfaci apoi în foi şi aşezi 8 dintre ele pe fundul unei tăvi tapetate cu unt şi pesmet. Pui la prăjit feliile de costiţă sau kaizer şi amesteci smântână cu condimentele.
Laşi costiţa la scurs, pui un strat de cremă de smântână peste foi, apoi un strat de caşcaval ras. Acoperi cu feliile de costiţă, apoi din nou un strat de foi de varză, cremă de smântână şi caşcaval. Dai tava la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!