Varza cu sunca si carnati

Printeaza

Varza cu sunca si carnati din: slanina, sunca, oase garf, carnati taranesti, ceapa, usturoi, varza murata, smantana, faina, ulei, dafin, chimen, tarhon.

Ingrediente:

  • 100 g slănină
  • 200 g şuncă
  • 500 g oase garf
  • 250 g cârnaţi ţărăneşti
  • 2 cepe roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 g varză murată fideluţă
  • 200 ml smântână
  • făină
  • ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • chimen
  • tarhon

 

Mod de preparare Varza cu sunca si carnati:

Se taie cuburi slănina şi şunca. Se taie în bucăţi oasele garf şi se feliază cârnaţii.

Se rumenesc toate în patru linguri de ulei, amestecând din când în când.

Se taie mărunt cepele şi căţeii de usturoi, se pun peste carne, se acoperă cratiţa şi se lasă să se călească împreună 4-5 minute.

Se ia apoi deoparte de pe foc şi se ţine cratiţa acoperită lângă sursa de căldură.

Se taie fâşii mai mici varza murată. Se clăteşte sub jet de apă rece şi se pune peste carne. Se adaugă atâta apă cât să acopere ingredientele.

Se condimentează cu 2-3 foi de dafin, o linguriţă de chimen şi puţin tarhon uscat. Se acoperă cratiţa

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.