Varza taiata la borcan

Printeaza

Varza taiata la borcanVarza taiata la borcan din: varza, sare, cimbru, marar, piper boabe, saramura, mere, crengute de visin.

Ingrediente:

  • 2 verze mici
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • 2 crenguţe cimbru
  • 2 crenguţe mărar
  • boabe de piper
  • saramură (opţional)
  • 2 mere
  • crenguţe de vişin (opţional)

Mod de preparare:

Speli varza şi o tai fideluţă, ca pentru salată. O freci cu multă sare şi o laşi 30-40 de minute, ca să-şi lase zeamă. Dacă apa scoasă nu e suficientă, completezi cu saramură, pe care o faci dintr-un litru de apă şi o lingură de sare grunjoasă.

Aşezi în borcan crenguţe de cimbru şi de mărar, şi boabe de piper. Pui varză, presari felii de mere, apoi din nou crenguţe de vişin (dacă vrei) şi boabe de piper.

Completezi cu restul de varză şi mere, şi presari cimbru. Torni, dacă este nevoie, saramură şi pui borcanul într-un loc însorit, ca să poată fermenta varza.

După 4-5 zile poţi sigila borcanul.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.