Varza cu taitei si smantana
PrinteazaVarza cu taitei si smantana din: varza, paste, ceapa, bulion, smantana, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 2 kg varză
- 1 pachet paste fără ou
- 3 cepe
- 4 linguri bulion
- 200 g smântână vegetală
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Tai varza fideluţă, o dai, cu sare şi o laşi 20 de minute. O storci bine şi o pui la călit în jumătate din cantitatea de ulei bine încins.
O ţii aproximativ 10 minute, amestecând continuu, şi opreşti focul.
Tai ceapa mărunt şi o căleşti separat, în restul de ulei, până devine sticloasă.
Adaugi pastele fierte şi scurse, torni bulionul, sare şi piper după gust, şi o cană de apă clocotită.
O laşi la fiert, acoperită până scade sosul.
Imparţi varza în trei. O parte o laşi pe fundul cratiţei, o nivelezi, pui un strat de paste, apoi unul de varză, iar paste şi termini cu varză.
Torni smântână şi dai la cuptorul bine încins aproximativ o oră.
Pofta buna!