Varza tocata murata
PrinteazaVarza tocata murata din: varza, apa, sare, marar, hrean.
- varza
- apa
- sare
- marar
- hrean
Mod de preparare:
Varza să fie foarte proaspătă, pentru că aşa are mai multă apă. Se pot folosi şi cele înfoîate, cu frunzele rare. Se aruncă frunzele de deasupra şi se toacă mărunt restul verzei.
Se aşează îm borcan floare de mărar uscat şi câteva bucăţi de hrean, apoi varza tocată, bine îndesată. Deasupra se pune mărar uscat cu floare şi două scândurele.
Se prepară o saramură din 45 g sare la un litru apă şi când s-a topit bine sarea se toarnă în borcan. Se leagă cu folie adezivă sau cu celofan.
După două-trei zile se controlează şi, dacă varza a mai scăzut, se mai adaugă varză tocată şi se leagă la loc. A doua sau a treia zi se începe vânturarea, care se repetă din două in două zile până când varza s-a acrit bine.
Se închide borcanul şi se aşează la păstrat.