Varza umpluta cu carne

Printeaza

Varza umpluta cu carne din: varza, carne tocata, ceapa, ardei, ulei, cimbru, dafin, morcovi, cartof, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Varza umpluta cu carne

  • 1 varză potrivită
  • 500 g carne tocată (vită cu porc)
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei capia
  • 4 linguri cu ulei
  • 1/2 linguriţă cu cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 morcovi mici
  • 1 cartof tăiat cuburi
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa şi ardeiul capia cubuleţe. Pune legumele la călit în ulei încins (păstrează o lingură). Când s-au înmuiat bine, adaugă carnea şi potriveşte de sare. Când s-a rumenit carnea, presară cimbru, amestecă şi ia cratiţă de pe foc.

Scobeşte varza, scoate miezul şi umple-o cu amestecul de carne şi legume.

Pune varza într-o cratiţă înaltă, adaugă apă aproape cât s-o acoperi, sărează, piperează, stropeşte totul cu uleiul rămas şi pune frunza de dafin.

Dă la cuptor să scadă apa, stropind din când în când cu zeama din cratiţă. Sotează morcovii, cartoful şi ceapa verde, pe care le vei aşeza frumos, deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.