Varza umpluta cu carne
PrinteazaVarza umpluta cu carne din: varza, carne tocata, ceapa, ardei, ulei, cimbru, dafin, morcovi, cartof, ceapa verde, sare, piper.
- 1 varză potrivită
- 500 g carne tocată (vită cu porc)
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei capia
- 4 linguri cu ulei
- 1/2 linguriţă cu cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2-3 morcovi mici
- 1 cartof tăiat cuburi
- 2 fire de ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa şi ardeiul capia cubuleţe. Pune legumele la călit în ulei încins (păstrează o lingură). Când s-au înmuiat bine, adaugă carnea şi potriveşte de sare. Când s-a rumenit carnea, presară cimbru, amestecă şi ia cratiţă de pe foc.
Scobeşte varza, scoate miezul şi umple-o cu amestecul de carne şi legume.
Pune varza într-o cratiţă înaltă, adaugă apă aproape cât s-o acoperi, sărează, piperează, stropeşte totul cu uleiul rămas şi pune frunza de dafin.
Dă la cuptor să scadă apa, stropind din când în când cu zeama din cratiţă. Sotează morcovii, cartoful şi ceapa verde, pe care le vei aşeza frumos, deasupra.
Pofta buna!