Varza umpluta cu carne de pui
PrinteazaVarza umpluta cu carne de pui din: varza, carne de pui tocata, smantana, faina, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, ulei, bors.
- 1 varză medie
- 300 g carne de pui tocată
- 100 g smântână
- 30 g făină
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 200 ml borş fiert
Mod de preparare:
Indepărtezi primele frunze de la varză, o tai în patru şi-i scoţi cotorul. Opăreşti bucăţile, le scurgi şi îndepărtezi o parte din miez.
Căleşti ceapa tocată în 2 linguri de ulei până când devine uşor sticloasă. Adaugi carnea, ardeiul tocat şi amesteci ionstant până când scade sucul lăsat. Descojeşti roşiile, le tai şi le pui peste carne. Amesteci smântână cu făina, o torni peste carne şi omogenizezi.
Condimentezi cu sare şi piper după gust si dai deoparte.
Aşezi în fiecare bucată de varză umplutură de carne, le pui într-o tavă unsă cu restul de 4 ulei, torni borşul cald şi le ţii la cuptor până când se rumenesc, şi varza se înmoaie.
Pofta buna!