Varza umpluta cu carne tocata
PrinteazaVarza umpluta cu carne tocata din: varza, vin, bacon, carne tocata, orez, ceapa, pasta de rosii, ulei, suc de rosii, cimbru, boia, sare, piper.
- 1 varză murată, mărişoară
- 600 g bacon feliat
- 2 litri vin alb sec
- 500 g carne tocată, de vită şi porc
- 5 linguri orez
- 2 cepe
- 300 carne tocată de pui
- 3 linguri orez
- 1 ceapă
- 4 linguri pastă de roşii
- 2 linguri ulei
- 500 ml suc de roşii
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă boia dulce
Mod de preparare:
Faci umpluturile conform reţetei de sarmale, din orez, ceapă, carnea condimentată după gust şi treci umpluturile de 2 ori prin maşina de tocat. Pentru umplere, începi din locul invers cotorului şi îndepărtezi cu mare grijă foile, fără a le tăia.
Repartizezi între foi umplutura de carne de vită şi porc, nivelezi şi laşi apoi câteva foi neumplute. Pe urmă pui umplutura de pui. Toată carnea trebuie sâ fie repartizată foarte uniform şi de aceea este nevoie de toca-rea umpluturii de două ori.
După umplere, pui varza într-o pungă, o legi şi o găureşti. Pui punga cu varză la fiert într-o cratiţă, în vin diluat cu apă, timp de o oră. După ce s-a fiert, scoţi varza cu grijă din pungă, pe un suport de lemn, o îmbraci cu felii de bacon şi o pui într-o tavă rotundă.
Pui 500 ml suc de roşii, uleiul şi cimbrul, stropeşti cu sos din tavă şi laşi până ce baconul se rumeneşte frumos, circa 30 de minute.
Varza umpluta cu carne tocata
Pofta buna!