Varza umpluta cu carne

Printeaza

Varza umpluta cu carne din: carne, ceapa, oua, mustar, chifle, smantana, varza, sare, piper.

Ingrediente:Varza umpluta cu carne

  • 500 g carne tocată mixtă
  • 1 ceapă tocată
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 chifle vechi de-o zi înmuiate în apă
  • sare
  • piper
  • 1 ceaşcă supă de carne
  • 150 ml smântână
  • 1 căpăţână de varză albă
  • maghiran

 

Mod de preparare:

Se frământă carnea tocată cu ceapă, ouă, muştar şi pâinea stoarsă; se condimentează cu sare, piper şi maghiran. Se lasă să se odihnească această umplutură 30 minute.

Intre timp, se desfac frunzele mari de pe căpăţâna de varză, după ce o opăreşti pe toată. Frunzele mici din interior se toacă si se fierb până ce se înmoaie (40 min.).

Se unge o formă mare de sufleu şi se tapetează cu jumătate din cantitatea de frunze mari.

Se amestecă varza tocată cu umplutura de carne şi se modelează sub formă de sferă; se aşază pe patul de foi de varză din formă. Se acoperă cu restul de foi de varză şi se modelează bine, pentru a forma din nou varza.

Se toarnă supă de carne şi se unge varza cu smântână; se acoperă forma cu un capac şi se coace cca 1 oră la cuptorul încins la 190-210°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.