Varza umpluta cu carne
PrinteazaVarza umpluta cu carne din: carne, ceapa, oua, mustar, chifle, smantana, varza, sare, piper.
- 500 g carne tocată mixtă
- 1 ceapă tocată
- 2 ouă
- 1 linguriţă muştar
- 2 chifle vechi de-o zi înmuiate în apă
- sare
- piper
- 1 ceaşcă supă de carne
- 150 ml smântână
- 1 căpăţână de varză albă
- maghiran
Mod de preparare:
Se frământă carnea tocată cu ceapă, ouă, muştar şi pâinea stoarsă; se condimentează cu sare, piper şi maghiran. Se lasă să se odihnească această umplutură 30 minute.
Intre timp, se desfac frunzele mari de pe căpăţâna de varză, după ce o opăreşti pe toată. Frunzele mici din interior se toacă si se fierb până ce se înmoaie (40 min.).
Se unge o formă mare de sufleu şi se tapetează cu jumătate din cantitatea de frunze mari.
Se amestecă varza tocată cu umplutura de carne şi se modelează sub formă de sferă; se aşază pe patul de foi de varză din formă. Se acoperă cu restul de foi de varză şi se modelează bine, pentru a forma din nou varza.
Se toarnă supă de carne şi se unge varza cu smântână; se acoperă forma cu un capac şi se coace cca 1 oră la cuptorul încins la 190-210°C.
Pofta buna!