Varză umplută murată (muraturi)
PrinteazaVarză umplută murată din: varza, ceapa alba, castraveti, morcovi, marar, cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet, sare grunjoasa.
- 4 verze mai mari cu foile de culoare verde inchis
- 8 cepe albe mari
- 1 kg castraveti
- 4 ardei kapia
- 4 morcovi
- 1 legatura mare marar
- 1 legatura mare cimbru verde
- 2 linguri boabe de mustar
- 2 linguri boabe de piper
- otet
- sare grunjoasa neiodata
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa, castraveţii, ardeii, morcovii, presăraţi-i cu sare, frământati-i puţin şi apoi lăsaţi-i până a doua zi în vasul acoperit.
Opăriţi verzele cu apă sărată în care aţi pus mărar şi cimbru. Lăsaţi-le în apa de opărit până când se răcesc, apoi desfaceţi foile. Tăiaţi cotoarele foilor.
Stoarceţi bine ingredientele lăsate în saramură o noapte şi umpleţi cu acest amestec foi de varză, ca la sarmale.
Puneţi sarmalele în borcane şi turnaţirpeste ele amestecul de oţet, apă, sare, piper, muştar, cimbru şi mărar, fiert.
La 10 litri de apă se pune 1 litru de otet de 9o. Puteţi folosi doar saramură pentru murare.
La 1 litru de apă se pune 1 lingură cu vârf de sare neiodată.
Pofta buna!