Varză umplută

Printeaza

Varza umpluta cu carne tocata, slanina, ceapa, usturoi, oua, ulei, morcov, ardei gras, cimbru, sare si supa de oase.

Ingrediente:

  • 1 varza marunta
  • 500 g carne tocata
  • 200 g slanina
  • 3 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • cimbru
  • sare
  • 600 ml supa de oase

 

Mod de preparare:

Varză umplută: Căleşte cea­pa împreună cu morcovul şi ardeiul tăiat mărunt. Adaugă carnea tocată şi slănina tăiată cubuleţe şi lasă să se înăbuşe bine. Dacă e cazul, mai adaugă puţină apă.

După ce s-a răcit, pune ouăle bătute, usturoiul zdrobit şi puţin cimbru. Condimentează cu sare după gust.

Crestează puţin căpăţâna de varză la cotor. Scoate cu grijă miezul, iar golul rămas umple-l cu amestecul de carne.

Aşază varza umplută într-o cratiţă şi toarnă supă de oase puţin mai sus de jumătate.

Lasă la cuptor aproximativ o oră. Din când în când, stropeşte-o cu supa din cratiţă.

Serveşte-o cât este caldă, simplă sau alături de orez fiert.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.