Varzari cu drojdie

Printeaza

Varzari

Ingrediente aluat:Varzari cu drojdie

  • 300 g faină
  • 100 g untură (unt)
  • 1 lingură drojdie

 

Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper

 

Mod de preparare:

Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli 3 linguri untură.

Se întinde aluatul foaie de 3-4 mm grosime, se taie bucăţi pătrate de circa 15 cm lăţime .

Se umple fiecare bucată cu varză călită, se ridică colţurile şi se închid.

Se prăjesc în untură încinsă.Se oferă cu smântână şi vin de buturugă.

Sau cu o ţuică întoarsă, haţegană, ca să fie mai acasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.