Varzari cu nuca
PrinteazaVarzari cu nuca din: faina, sare, varza, morcov, ceapa, nuca, ulei.
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- apă călduţă
- sare
Pentru umplutură:
- 1 kg varză
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 100 g nuca
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
In uleiul încins căleşti urgent varza tocată mărunt, ceapa tăiată solzişori şi morcovul ras. La final, adaugi nucile şi le mai căleşti puţin împreună.
Din făină, sare şi apă caldă frămânţi un aluat moale şi uscat, pe care îl laşi câteva minute să se odihnească la cald, apoi îl întinzi şi îl tai pătrăţele. Umpli fiecare patrăţel cu o linguriţă de amestec, apoi le uneşti capetele sub formă de bocceluţă.
Ungi vărzările cu puţină margârină şi le dai la cuptorul încins, până se rumenesc apetisant.
Varzari cu nuca
Pofta buna!