Mamaliguta la cuptor din: lapte, malai, sare, branza de oi, unt si oua. Ingredinte: 3 pahare lapte malai sare 250 gr. branza de oi 200 gr. unt 3 oua Mod de preparare Se prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. branza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai […]
Varzari cu nuca
PrinteazaVarzari cu nuca din: faina, sare, varza, morcov, ceapa, nuca, ulei.
Ingrediente:
aluat:
- 1 kg făină
- apă călduţă
- sare
umplutură:
- 1 kg varză
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 100 g nuca
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
In uleiul încins căleşti urgent varza tocată mărunt, ceapa tăiată solzişori şi morcovul ras.
La final, adaugi nucile şi le mai căleşti puţin împreună.
Din făină, sare şi apă caldă frămânţi un aluat moale şi uscat, pe care îl laşi câteva minute să se odihnească la cald, apoi îl întinzi şi îl tai pătrăţele.
Umpli fiecare patrăţel cu o linguriţă de amestec, apoi le uneşti capetele sub formă de bocceluţă.
Ungi vărzările cu puţină margârină şi le dai la cuptorul încins, până se rumenesc apetisant.
Varzari cu nuca
Pofta buna!
Pasta de dovlecei cu migdale din: migdale, zucchini, ceapa, marar, usturoi, sirop de lamaie, sare, susan. Ingrediente: 150 g migdale 3 zucchini 2 cepe 2 legături mărar 2 căţei de usturoi, 1 strop suc de lămâie sare după gust puțin susan Mod de preparare: Se lasă migdalele la înmuiat timp de 8 ore. […]