Varzari moldovenesti cu oua
PrinteazaVarzari moldovenesti cu oua din: faina, oua, ceapa, lapte, ulei, sare, zahar, drojdie, varza dulce, varza murata, untura, piper, sare.
- 1 kg de faina
- 4 oua
- ceapa
- 300 ml lapte
- 50 ml ulei
- sare
- 50 g zahar
- 50 g drojdie
Ingrediente umplutura:
- 1,5 kg varza dulce (sau 1 kg varza murata)
- 100 g untura
- 200 g ceapa
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se face in mijlocul fainii o gropita, se pune drojdia inmuiata putin in lapte caldut, amestecand pana se face ca o smantana; se acopera cu un prosop incalzit si se lasa pana incepe sa creasca.
Se adauga apoi ouale batute cu sare, ulei, zahar si se amesteca, adaugand si restul de lapte caldut, cat inghite faina.
Se pregateste umplutura de varza, amestecand impreuna, pana la omogenizare, toate ingredientele.
Aluatul rezultat se framanta pana ce se desprinde de pe maini si de pe vas, apoi se lasa iar sa creasca.
Când aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua si din fiecare parte se intinde cate o foaie.
Se taie patrate cu latura de 15-16 cm si pe mijlocul acestora se adauga umplutura de varza.
Coltul patratului de aluat se aduna spre mijloc, in forma de plic, strangandu-se marginile cu degetele, ca sa se lipeasca aluatul.
Varzarile se ung cu un ou batut, se asaza pe o tava unsa si se lasa intr-un loc caldut, 10-15 minute, ca sa creasca. Se coc in cuptor pana se rumenesc frumos. Se consuma ca gustari calde sau reci.
Varzari moldovenesti cu oua
Pofta buna!
Nu spui nimic despre prepararea umpluturii!!
@Janet – Multumim pentru observatie, a fost adaugat si cum trebuie preparata umplutura!