Vengaya bhaji
PrinteazaUnul dintre felurile de mancare ce se regaseste in meniul tuturor restaurantelor sud-asiatice este ceapa bhaji, care pare a fi aperitivul preferat al tuturor. Se prepara din ceapa taiata, cu usturoi, ou si faina de gram (naut).
Datorita faptului ca se prajeste in baie de ulei, ceapa este putin crocanta la suprafata.
In Occident, vengaya bhaji au forma sferica si sunt umplute uneori cu piure de cartofi sau cu mazare. In sudul Indiei, de unde provine acest fel de mancare, vengaya bhaji au forma unor discuri aplatizate.
Bhaji din India este de regula puternic condimentat cu praf de chilli, chimen indian, ghimbir si coriandru. O varianta mai putin iute se poate face cu boia de ardei dulce in loc de chilli.
In mod traditional, bhaji se consumau impreuna cu un sos raita, facut din iaurt subtire, in care se tocau frunze de menta. Sosul avea rolul de a atenua iuteala mancarii. Daca preferati un bhaji mai putin iute, alegeti ca sos un chutney aromat de mango.
Cu bhaji se ornau in vechime platourile mai bogate, cu multe feluri de mancare, dar astazi ele au devenit o gustare foarte populara, la fel cum sunt in Occident rondelele de ceapa, in aluat, prajite in baie de ulei.
Vengaya bhaji
Pofta buna!