Conopida cu suc de rosii din: conopida, suc de rosii. Ingrediente: conopida suc de rosii Mod de preparare: Se alege, se spala în apă rece, după care se opăreşte în apă clocotită patru-cinci minute. Se lasă să se scurgă, se aşează în borcane şi se toarnă deasupra sucul de roşii proaspăt pregătit. Se […]
Verdeata la borcan
PrinteazaVerdeata la borcan
- verdeaţa mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care vă place, cât să umple îndesat un borcan
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile mai groase (sau de toate, cum vreţi) şi se îndeasă straturi în borcan.
Fiecare strat se presară cu sare.
După ce s-a lăsat leuşteanul şi a mai lăsat zeamă, a doua zi se mai pune îndesat leuştean, se mai presară sare până se umple ochi borcanul
Se potriveşte un capac din 2-3 crenguţe de vişin care să ţină verdeaţa sub zeamă şi se închide bine borcanul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fasole verde in saramura
Fasole verde in saramura din: fasole, sare, apa. Ingrediente: fasole sare apa Mod de preparare: Păstăile se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]
Varza rosie la borcan
Varza rosie la borcan din: varza, zahar, sare, otet, dafin. Ingrediente: o varză roşie medie 100 g zahăr 100 g sare grunjoasă 100 ml oţet o foaie dafin Mod de preparare: Se curăţă varza de foile exterioare, se taie mărunt şi se pune într-un vas. Se presară cu zahăr, sare şi se stropeşte […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- verdeata la borcan
Si cat tine leusteanul la borcan si mararul