Verdeturi cu jambon si sos de iaurt
PrinteazaVerdeturi cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 legaturi stevie
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legturi leurda
- 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri)
- 6 linguri ulei
- 200 g iaurt gras
- 1 lingurita seminte de coriandru macinate
- 1 lingurita rasa pudra de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi verdeţurile şi scufundaţi-le în apă ce clocoteşte, pentru 1 minut, apoi puneţi-le într-o sită şi lăsaţi-le să se scurgă de apă.
Rulaţi fiecare frunză de ştevie, apoi împletiţi într-un spic câte o frunză de ştevie, un fir de ceapă, 2 frunze de leurdă, 2-3 fire de pătrunjel şi o felie de jambon.
Stropiţi spicele asţfel pregătite cu ulei şi ‘ puneţi-fe pe o tavă, pe hârtie de copt.,
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi-le la foc potrivit 20-25 de minute.
Intre timp amestecaţi într-un castron iaurtul cu coriandrul măcinat, pudra de usturoi, 2 linguri ulei, sare şi piper după gust.
Omogenizaţi bine sosul. Serviţi câte 3 spice la porţie, peste care puneţi sosul de iaurt.
Verdeturi cu jambon si sos de iaurt
Pofta buna!
Interesanta combinatia de verdeturi cu jambon