Verdeturi uscate

Printeaza

Verdeturi uscate din: patrunjel, marar, telina, leustean, tarhon.

Ingrediente:Verdeturi uscate

  • patrunjel
  • marar
  • tarhon
  • leustean
  • telina

 

Mod de preparare:

Frunzele de pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean, ţelină se usucă în aer liber, în timpul verii, în lunile iulie şi august, evitând soarele prea puternic.

Se aleg frunzele verzi şi sănătoase şi se întind răsfirate în stra­turi subţiri, pe pânza întinsă peste rama de lemn. Frunzele se întorc din când în când, pentru ca să se usuce bine pe toate părţile.

Se pun la păstrat când sunt foarte bine uscate şi, strânse în mână, sunt sfărâmicioase.

Fiecare se usucă şi se depozitează separat, în săculeţe de pânză. Nu se amestecă între ele, deoarece nu toate au aceeaşi întrebuinţare la gătit.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.