Vermicelli cu ardei

Printeaza

Vermicelli cu ardei din: vermicelli, ardei, coriandru, sos de peste, ulei, miere, otet.

 

Ingrediente:

  • 250 g vermicelli din orez
  • câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni
  • 6 fire de coriandru
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 4 linguri de sos de peşte
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de oţet alb de orez

 

Mod de preparare:

Se fierb vermicelli conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care se scurg, se trec sub jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Ardeii se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe şi se taie cubuleţe.

Coriandrul se spală, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se aleg doar frunzuliţele.

Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc rapid la foc mare cuburile de ardei şi frunzele de coriandru.

Nu trebuie prăjite prea mult, pentru ca ardeiul să rămână crocant.

După aceea, se adaugă în wok vermicelli fierţi, apoi se stinge totul cu sosul de peşte, miere şi oţet de orez.

Amestecul se agită bine în wok şi se serveşte imediat.

 

Vermicelli cu ardei

Vermicelli_cu_ardei

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.