Verzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru
PrinteazaVerzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru din: varza de bruxelles, lapte de soia, faina, ulei, tofu, cimbru, boia dulce, boia iute.
- 400 g verzisoare de bruxelles proaspete sau congelate
- 350 ml lapte de soia
- 50 g faina
- 30 ml ulei
- 100 g tofu sau telemea mai tare
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 1 lingurita boia dulce
- 1 varf de cutit boia iute
- sare
Mod de preparare:
Fierbi verzişoarele, le scurgi şi le păstrezi pe un platou, la cald. Amesteci într-o crăticioară făina, boiaua şi puţină sare. Torni treptat 200 ml lapte de soia, amestecând încontinuu.
Pui crăticioara pe foc mic şi mixezi energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Când sosul s-a îngroşat, îl subţiezi cu laptele rămas, pe care îl torni, de asemenea, treptat. In sosul de consistenţa unei smântâni, încorporezi uleiul şi cimbrul.
Torni peste varză sosul cald, iar deasupra razi brânza.
Verzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru
Pofta buna!