Vin de Flori de Tei – Elixir Aromat și Delicat – este o băutură cunoscută pentru aroma sa delicată și gustul unic. Preparat din flori de tei, acest vin are nu doar un gust extraordinar, ci și numeroase beneficii pentru sănătate. Florile de tei sunt recunoscute pentru proprietățile lor calmante și relaxante, transformând vinul de […]
Vin (cidru) de mure
PrinteazaVin de mure din: mure, apa, zahar, miere.
Ingrediente:
- 1 kg mure
- 10 l apa
- 3 kg zahar
- 500 g miere
Mod de preparare:
Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de frunzuliţe, se spală punându-le într-o strecurătoare şi introducându-le de câteva ori în apă.
Murele spălate se strivesc şi se pun într-un borcan.
Se toarnă 6 l de apă peste ele, se leagă borcanul cu un tifon şi se lasă 3-4 zile într-o încăpere cu temperatură moderată, după care se strecoară.
Sucul obtinut se pune într-o damigeană, iar fructele se strivesc, se toarnă peste ele 4 l de apă, se amestecă bine şi se lasă să stea 5-6 ore.
Apoi, se strecoară din nou, se storc bine fructele, iar sucul obtinut se toarnă în damigeană peste primul.
Se adaugă zahărul şi mierea, se pune dopul de fermentare sau un dop obişnuit prin care se introduce un capăt de furtun, iar celălalt capăt se introduce într-un borcan cu apă şi se lasă la fermentat.
După ce a încetat fermentarea, cu ajutoruLunui furtun se sifonează vinul la sticlă cu grijă, pentru a nu tulbura drojdia rămasă pe fund.
Sticlele se astupă cu dopuri opărite şi se ţin culcate în beci sau într-o încăpere rece.
Vin (cidru) de mure
Savurati!
Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa
Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa din: macese, apa, zahar, coaja si suc de lamaie, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 500g de măceșe proaspete sau congelate 1 litru de apă 250g de zahăr Coaja rasă și sucul de la o lămâie 3-4 cuișoare pentru aromă (opțional) 1 baton de scorțișoară […]
Incoming search terms:
- vin de mure