Vin din portocale din: portocale, lamaie, zahar, vin, rachiu. Ingrediente: 6 portocale coapte bine, mai mari zeama de la o portocală 1 lămâie medie 15 cuburi zahăr vin alb 2 1/2 rachiu de fructe Mod de preparare: Se spală bine portocalele şi se taie, cu coajă cu tot, în felii foarte fine […]
Vin din soc
PrinteazaVin din soc din: flori de soc, apa, stafide, zahar, lamai.
- 1 kg flori de soc
- 1/2 l apă
- 1 kg stafide
- 1,5 kg zahar
- 2 lamai
- drojdie
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei furculiţe se desprind de pe tije 1 kg flori de soc. Se opăresc cu 1/2 l apă fiartă, se strivesc uşor cu o lingură de lemn, apoi se adaugă 1 kg stafide aurii. Se acopera vasul şi se lasă 4 zile.
Apoi se strecoară lichidul în alt vas, se adaugă 1,5 kg zahăr, 5 l apă şi se amestecă până se dizolvă zahărul.
Se adaugă zeama de la 2 lămâi şi 2 cubuleţe de drojdie tăiate în bucăţele.
Se acoperă vasul şi se lasă 3 zile, apoi se strecoară şi se toarnă lichidul într-un vas special pentru fermentat vinul.
Se lasă cca 5 luni, până când fermentaţia încetează.
Se strecoară şi se pune vinul în sticle; se depozitează 4 luni şi abia apoi se serveşte.
Savurati cu placere!
poate iti place si:
Vin din portocale
Vin din frunze de piersic
Vin din frunze de piersic din: frunze de piersic, zahar, vin rose, vin rosu, alcool din fructe, alcool etilic. Ingrediente: 600g de frunze de piersic (un castron mare) 2 kg de zahar 5 litri de vin rose 2 litri de vin rosu 2 litri de alcool din fructe 1/2 litru de alcool etilic absolut […]
Savurati!