Vin fiert cu lamaie si anason

Printeaza

Vin fiert cu lamaie si anason din: portocală, lamaie, vin Porto roşu, stele de anason, cuişoare, beţe de scorţişoară, gheaţă, limonadă.

Vin_fiert_cu_lamaie_si_anason

Ingrediente:

  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 750ml vin Porto roşu (sau rose, dacă găseşti)
  • 2 stele de anason (opţional)
  • 4 cuişoare
  • 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit
  • multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie pentru servit
  • limonadă

Mod de preparare:

Cu un cojitor de legume (peeler), decojeşte lămâia şi portocala, apoi stoarcele.

Pune sucul şi coaja într-o oală mare, apoi adaugă vinul Porto şi condimentele.

Lasă amestecul să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi răceşte-l complet.

Poate fi făcut cu o săptămână înainte şi păstrat la frigider.

Când îi serveşti, pune felii de portocală şi lămâie, gheaţă şi beţe de scorţişoară în pahare, apoi toarnă cantităţi , egale de vin şi limonadă.

Vin fiert cu lamaie si anason

Vin_fiert_cu_lamaie_si_anason

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Vin de stafide

Vin fiert cu portocale

O reteta simpla de vin fiert cu portocale din: vin rosu, portocale, cuisoare, cardamon, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 litru vin roşu 1 portocală 5 cuişoare 1 cardamon 20 stafide 1/2 linguriţă scorţişoară sau 1 baton întreg de 5 cm lun­gime   Mod de preparare: Spălaţi o portocală şi înfigeţi în ea din loc în […]

Vin de stafide

Vin fiert

Vin fiert Ingrediente: 1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară 10 boabe piper 10 cuişoare   Mod de preparare: Se pune într-o oală de tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă La primul apropiat clocot se ia de pe foc […]

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.