Vin fiert cu mirodenii
PrinteazaVin fiert cu mirodenii din: vin rosu, apa, zahar, anason, scortisoara, nucsoara, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de portocala, suc de lamaie.
Ingrediente: (Pentru 4 pana la 6 persoane)
- O sticla de vin rosu
- o jumatate de litru apa
- 50g zahar
- o steluta de anason
- 1 baton de scortisoara
- 1 vârf de cutit de ghimbir ras
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa
- coaja si sucul de la o lamaie si o portocala
- 1 lamaie si portocala pentru decor
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare se adauga vinul rosu, apa, coaja de lamaie si portocala, sucul de la o lamaie si o portocala, scortisoara, anason stelat, un varf de cutit de ghimbir ras si un varf de cutit de nucsoara rasa.
Se fierb pana dau in clocot, dupa care se lasa focul mic, se acopera cratita si se fierbe usor timp de o ora.
Între timp, taie o portocala si o lamaie in mai multe felii entru decor. Dupa o ora, se opreste focul, se adauga zaharul si se amesteca. Vinul fiert cu mirodenii se serveste in cesti sau cani rezistente la caldura. In fiecare ceasca sau cana se pun felii de lamaie si portocala, dupa care vinul nostru fiert cu mirodenii poate fi savurat.
A fost bun vinul?!?