Vin Fiert cu Note Exotice

Printeaza

Vin Fiert cu Note Exotice din: vin rosu sec, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocala, anason, ghimbir, cardamom, miere, scortisoara, mirodenii.

În sezonul rece, nu există nimic mai reconfortant decât o cană de vin fiert aromat.

Cu această rețetă de Vin Fiert veți aduce o explozie de arome în casa dvs. și veți transforma o simplă seară de iarnă într-o experiență memorabilă.

 

Ingrediente:

  • 1 sticlă de vin roșu sec (750ml)
  • Coaja rasă și suc de la o portocală
  • Coaja rasă și suc de la o lămâie
  • 4-6 bucăți de anason stelat
  • 6 cuie de ghimbir
  • 4-6 coji de cardamom
  • 2 linguri de miere (sau ajustați la gust)
  • 1 baton de scorțișoară
  • mirodenii

 

Mod de Preparare:

Într-o cratiță mare, combinați vinul roșu, coaja și sucul de portocală și lămâie, anasonul stelat, cuișoarele de ghimbir, cardamomul și batonul de scorțișoară.

Încălziți amestecul la foc mic spre mediu, fără a-l lăsa să fiarbă. Lăsați-l să se încălzească timp de 20-30 de minute pentru a permite aromelor să se combine.

Adăugați mierea și amestecați până când se dizolvă complet. Gustați și ajustați dulceața după preferință.
Filtrați vinul în cani sau pahare pentru servire.

Puteți decora cu orez cu mirodenii pentru un aspect exotic și mai atractiv.

Vin Fiert cu Note Exotice

Informații Nutriționale:

Valori nutriționale aproximative per porție (150ml de vin fiert):

  • Calorii: 150
  • Carbohidrați: 16g
  • Proteine: 0g
  • Grăsimi: 0g

 

Vinul fiert este o tradiție culinară veche de sute de ani, cu origini în Europa. De-a lungul timpului, fiecare regiune a dezvoltat propriile rețete și arome specifice pentru vinul fiert.

Această rețetă adaugă o notă exotică și revigorantă prin utilizarea condimentelor orientale și a citricelor.

Vinul Fiert este mai mult decât o simplă băutură de sezon; este o experiență a aromelor și gusturilor care aduce încălzire și bucurie în serile reci de iarnă.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Vin Fiert

Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă

Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă din: vin rosu fiert, zahar brun, pastaie de tonka, fhimbir, coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 litru de vin roșu (de preferat unul sec) 50g zahăr brun sau miere 1 păstaie de tonka, rasă fin 1 bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.