Vin rosu fiert cu anason si scortisoara din: portocala, lamaie, vin rosu, anason, cuisoare, scortisoara, gheata, limonada. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin roşu 2 stele de anason 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie, pentru servit limonadă Mod de preparare: Cu un cojitor […]
Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă
PrinteazaVin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă din: vin rosu fiert, zahar brun, pastaie de tonka, fhimbir, coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, anason.
Ingrediente:
- 1 litru de vin roșu (de preferat unul sec)
- 50g zahăr brun sau miere
- 1 păstaie de tonka, rasă fin
- 1 bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ 5cm, tăiat în felii subțiri
- Coaja de la o portocală
- 3 cuișoare
- 2 bețișoare de scorțișoară
- 1 stea de anason
Mod de preparare:
Într-o oală, combinați vinul cu zahărul/mierea, ghimbirul, păstaia de tonka rasă, coaja de portocală, cuișoarele, scorțișoara și anasonul.
Încălziți la foc mic, fără a lăsa să dea în clocot, timp de 20 de minute.
Lăsați să se infuzeze pentru încă 10 minute.
Strecurați și serviți cald.
Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă
Informații Nutriționale (per porție):
- Calorii: 125 kcal
- Carbohidrați: 12g
- Proteine: 0g
- Grăsimi: 0g
Această rețetă de vin fiert aduce un suflu nou tradiției, combinând aroma dulce și complexă a păstăii de tonka cu picanteria ghimbirului.
Păstaia de tonka, folosită adesea în bucătăria , adaugă note de vanilie și migdale, creând un contrast plăcut cu ghimbirul.
Vinul fiert, o băutură cu origini istorice în Europa, a fost apreciat de-a lungul secolelor pentru calitățile sale reconfortante în zilele reci de iarnă.
Savurati!
poate iti place si:
Vin rosu fiert cu anason si scortisoara
Savurati!