Vin fiert cu portocala si anason din: portocale, cuişoare, portocale, vin roşu dulce, rom, anason stelat, baton scorţişoară, zahăr.
Ingrediente:
2 portocale
50 cuişoare
sucul de la 2 portocale
1 l vin roşu dulce
100 ml rom
2 bucăţi anason stelat
1 baton scorţişoară
100 g zahăr
Mod de preparare:
Se spală o portocală şi-se înfig în coajă cuişoare, având grijă să fie aliniate; apoi se taie felii urmând liniile cuişoarelor.
A doua portocală se spală cu apă fierbinte, se şterge şi se scoate coaja sub formă de spirală subţire.
Se curăţă apoi fructul de pieliţele albe şi se taie felii.
Feliile de portocale se încălzesc, amestecând, cu suc de portocale, puţină coajă de portocală, vin roşu, rom, mirodenii şi zahăr.
Nu se lasă să fiarbă! Se îndepărtează coaja de portocală, se strecoară punciul şi se toarnă în pahare, care se decorează cu felii de portocale cu cuişoare.
Vin fiert cu aroma de brandy din: vin rosu, zahar brun, cuisoare, coaja de portocala, coaja de lamaie, ananas si brandy. Vinul fiert este clasic pentru petrecerile de Craciun, incercati varianta noastra cu un strop de brandy! Ingrediente: 1 sticla vin rosu 100 gr zahar brun 4 cuisoare 2 bete scortisoara, plus extra pentru servire […]
Vin fiert cu aroma de portocala din: scortisoara, cuisoare, boabe de piper, coaja de portocala, apa, zahar, vin rosu. Ingrediente: 3 batoane scorțișoară 1 linguriță cuisoare 1 linguriță boabe de piper coaja de la 1 portocală 1 cană de apă ½ cana zahar 2 sticle (750 ml/sticla) vin roșu Mod de preparare: Aduceti scorțișoară, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.