Vin fiert cu portocale

Printeaza

O reteta simpla de vin fiert cu portocale din: vin rosu, portocale, cuisoare, cardamon, stafide si scortisoara.

Ingrediente:Vin fiert cu portocale

  • 1 litru vin roşu
  • 1 portocală
  • 5 cuişoare
  • 1 cardamon
  • 20 stafide
  • 1/2 linguriţă scorţişoară sau 1 baton întreg de 5 cm lun­gime

 

Mod de preparare:

Spălaţi o portocală şi înfigeţi în ea din loc în loc cuişoarele, apoi lăsaţi-o să se macereze în 1 l de vin roşu fierbinte, timp de 24 de ore. Adăugaţi 1/2 linguriţă scorţişoară, cardamoul zdrobit, stafidele şi lăsaţi vasul acoperit până a doua zi.

Fierbeţi apoi timp de 5 minute amestecul, la foc mic, şi serviţi-l în pahare ter- morezistente. Portocala puteţi s-o împărţiţi în sferturi şi s-o repartizaţi în fiecare pahar.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.