Vin fiert cu portocale
PrinteazaO reteta simpla de vin fiert cu portocale din: vin rosu, portocale, cuisoare, cardamon, stafide si scortisoara.
- 1 litru vin roşu
- 1 portocală
- 5 cuişoare
- 1 cardamon
- 20 stafide
- 1/2 linguriţă scorţişoară sau 1 baton întreg de 5 cm lungime
Mod de preparare:
Spălaţi o portocală şi înfigeţi în ea din loc în loc cuişoarele, apoi lăsaţi-o să se macereze în 1 l de vin roşu fierbinte, timp de 24 de ore. Adăugaţi 1/2 linguriţă scorţişoară, cardamoul zdrobit, stafidele şi lăsaţi vasul acoperit până a doua zi.
Fierbeţi apoi timp de 5 minute amestecul, la foc mic, şi serviţi-l în pahare ter- morezistente. Portocala puteţi s-o împărţiţi în sferturi şi s-o repartizaţi în fiecare pahar.