Vin cu scorţişoară din: scortisoara, vanilie, vin rosu. Ingrediente: 40 g scorţişoară (baton, nu praf) 20 g vanilie 1 l vin roşu Mod de preparare: Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut. […]
Vin cu portocale dulci si vanilie
PrinteazaVin cu portocale dulci si vanilie din: vin roşu (sau roze) sec sau demisec, portocale dulci, zahar, alcool din fructe.
Ingrediente:
- 5 l vin roşu (sau roze) sec sau demisec
- 3 portocale dulci bine spălate, şterse şi tăiate
- 1 baton vanilie
- 1,5 kg zahar (sau dupa gust)
- 750 ml alcool din fructe
Mod de preparare:
Amesteci intr-un vas portocalele tăiate în bucăţi împreună cu celelalte ingrediente.
Laşi la macerat 40 de zile, într-o damigeană (sau într-un borcan de sticlă închis ermetic).
Agiţi recipientul zilnic. Apoi strecori si pui in sticle.
Vin cu portocale dulci si vanilie
Pofta buna!
poate iti place si:
Vin cu scorţişoară
Vin cu portocale si miere
Vin cu portocale si miere din: vin alb, portocale, miere. Ingrediente: 400 ml vin alb-dulce 2 portocale 2 lingurițe de miere Mod de preparare: Se pune vinul la fiert. Se adaugă mierea și sucul de la 1 portocală. Se lasă să fiarbă un clocot. Se toarnă în pahare și se adaugă rondele de portocală […]
Savurati!