Vin de afine din: vin, apa, afine, miere, cuisoare. Ingrediente: afine apa vin miere cuisoare Mod de preparare: Varianta I Se spală 500 g afine, se fierb încet cu 2 pahare apa, 15 minute. Se adaugă 1 l vin roşu şi se mai fierbe 15 minute, după care se lasă să se răcească şi […]
Vin de portocale cu vanilie si scortisoara
PrinteazaVin de portocale cu vanilie si scortisoara din: vin rose, alcool din fructe, portocale, zahar, baton de vanilie, scortisoara.
- 2,5 litri vin rose
- 0,750 litri alcool de fructe
- 3 portocale
- 500g zahar
- 1 baton de vanilie
- 1 baton de scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un recipient de sticla puneti vin, alcool si zahar. Adaugati sucul de la 3 portocale si coaja taiata in bucati mici.
Puneti batoanele de vanilie si scortisoara. Se amesteca bine toate ingredientele.
Puneti recipientul inchis la gura, intr-un loc racoros si uscat timp de 6 luni.
Agitati recipientul de vin de portocale din cand in cand.
Dupa acest timp, strecurati vinul de portocale, dupa care puteti sa-l serviti.
Savurati!
Vin de macese cu lamaie
Vin de macese din: macese, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg macese uscate sau 1,5 kg macese proaspete 2 kg zahar 2-3 lamai 8-9 l apa Mod de preparare: Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de […]
Vin de portocale cu lamaie
Vin de portocale cu lamaie din: portocale, zeama de portocală, lămâie, cuburi zahăr, vin alb, rachiu de fructe. Ingrediente: 6 portocale coapte bine, mai mari zeama de la o portocală 1 lămâie medie 15 cuburi zahăr 3/4 l vin alb 1/2 l rachiu de fructe Mod de preparare: Se spală bine portocalele şi se taie, cu […]
Vin de smochine si lamaie
Vin de smochine si lamaie din: smochine bine coapte, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg smochine bine coapte (moi) 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi Mod de preparare: Se spală smochinele şi se dau prin mşşina de tocat; se aşază într-un borcan de 10 l.Se fierb 3 l apă împreună cu zahărul şi zeama […]
Savurati!