Vin de afine din: vin, apa, afine, miere, cuisoare. Ingrediente: afine apa vin miere cuisoare Mod de preparare: Varianta I Se spală 500 g afine, se fierb încet cu 2 pahare apa, 15 minute. Se adaugă 1 l vin roşu şi se mai fierbe 15 minute, după care se lasă să se răcească şi […]
Vin de portocale
Printeaza Vin de portocale din alb, portocale, sirop din zahar.
Ingrediente:
- 1 litru vin alb
- portocale
- sirop din zahar
Mod de preparare:
Pui 1 l vin alb bun la fiert timp de 5 minute împreună cu miezul de la 2 portocale bine curăţate de coaja albă.
Iei de pe foc şi când vinul este călduţ adaugi 500 g zahăr făcut sirop (nu trebuie să fie legat, ci doar ssă fie dizolvat zahărul).
Amesteci bine, îl pui în sticle şi îl poţi folosi ca aperitiv dar să fie fojarte rece.
Vin de portocale
Savurati!
poate iti place si:
Vin de afine
Vin de visine
Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]
Vin de capsuni
Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fructe, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar […]
Punci de cafea cu vin de Porto
Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie. Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie Mod de preparare: […]
Vin de smochine cu lamaie
Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere. Ingrediente: 2 kg smochine 3 kg zahar 3 lamai drojdie de bere cat un bob de mazare Mod de preparare: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui zaharul in alti 5 litri de […]
Savurati!